Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него набира предложения за номинации за своята инициатива „Доброволчеството носи щастие“. Тя е посветена на 5 декември – Международния ден на доброволеца.

За поредна година Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към него – гр.Разград отбелязаха Световния ден на психичното здраве – 10 октомври.

Окръжен съд – Разград одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Разград, обвиняемите Б. и П. Х. и техния защитник. С него съпрузите се признаха за виновни по две обвинения – за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа и за пране на пари, придобити чрез престъпна дейност.

 

10.06.2021.г. Въвеждащо теоретично обучение за училищни специалисти от област Разград по Национални превантивни програми за превенция употребата на наркотични вещества в училищна среда 5-7 клас и 8-11 клас.

Национална програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда 5-7 клас със заглавие "Кодово име живот". Справяне с гнева и конфликта бе поредната тема, по която работиха учениците от 6 "в"клас на ОУ "Н.Й.Вапцаров". Целта беше децата да се научат как да се справят със своите емоции, да придобият умения за решаване на конфликти и да осъзнаят полезността на общоприетите правила, желанието за работа заедно, сътрудничеството, изслушването и уважението, както и активността.

 

Национална програма за превенция на употребата на наркотични вещества в училищна среда 5-7 клас "Кодово име живот ". Тема на занятието "Рисково поведение.Алтернативи".

Петък, 23 Април 2021 11:31

Безопасен интернет

Възпитаниците на К.Войнова и С.Куртева днес разбраха, че интернет, освен много забавно и приятно занимание, може да крие и ред опасности. Учениците от 2 „а“ клас научиха как да не споделят лична информация, да внимават с кого си чатят в мрежата и на кого да съобщят при проблем от Милена Недкова – главен експерт в Превантивно-информационен център.

Петък, 23 Април 2021 11:28

„Влиянието на наркотиците“

Учениците от 7 „а“ с класен ръководител Нели Стоянова бяха домакини днес на урока „Влиянието на наркотиците“. Децата се запознаха с видовете дрога и с пораженията, които те нанасят върху човешкия организъм. Седмокласниците задаваха въпроси, споделяха мнения, дискутираха оживено. Лектор на занятието бе Миленка Александрова – секретар в Общинския съвет по наркотични вещества.

Страница 1 от 335